The Jump

RTL waagt de gok opnieuw met Marieke Elsinga in nieuwe spelshow

20 september 2023 20:12 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Marieke Elsinga krijgt na haar meer dan valse start met Alles is muziek opnieuw een kans om zich te bewijzen met groot amusement op RTL 4. De presentatrice mag de tanden stuk bijten op het gloednieuwe format The jump.

In deze nieuwe kennisquiz balanceert alles volgens een RTL-persbericht tussen kennis en geluk. Wie een verkeerd antwoord geeft maakt een val van vele meters hoog.

Valkuilen

The jump wordt namelijk gespeeld op een veertig meter lange brug die de kandidaten over moeten steken om kans te maken op 50.000 euro. Gaandeweg de brug zitten er tien rijen vol valkuilen in die de deelnemers alleen kunnen overbruggen als ze een reeks stellingen juist beantwoorden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Doodeng

Marieke Elsinga mag van een veilige afstand de vragen afvuren en ze heeft zin in de nieuwe klus: "De hele stellage met de brug past echt maar nét in de studio. Voor de kandidaten wordt dit zenuwslopend. Niet alleen de spanning van de quiz, maar ook het risico om meters naar beneden te vallen. Ik heb een testsprong mogen maken en kan je vertellen: het is doodeng!"

The jump is vanaf zaterdag 21 oktober te zien bij RTL 4

Meer over