Uitbreiding

RTL zoekt imitatietalent in eenmalige show De Casting Kantine

11 November 2020 09:42 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Laura Oldenbroek
RTL zoekt versterking voor het imitatieteam van De TV Kantine. In de eenmalige show De Casting Kantine, gepresenteerd door Buddy Vedder, kan een imitatietalent een baan bij de omroep winnen.

De Casting Kantine bestaat uit drie rondes. In ronde 1, genaamd de werksessie, mogen de beste imitators hun kunsten vertonen aan Carlo Boszhard en Elise Schaap. Zij beslissen uiteindelijk welke zes kandidaten ze meenemen naar de volgende ronde. Daarin zullen zij de sterren imiteren. Het grimeteam van De TV Kantine neemt ze onder handen en als hun karakter moeten ze vragen van Buddy beantwoorden.

Finale

De derde ronde is de allesbeslissende finale, waarin de twee overgebleven kandidaten samen met twee pro’s uit De TV Kantine een scène naspelen. Degene die zich het beste staande houdt, krijgt een rol in het elfde seizoen.

Björn de Vries

Het is niet voor het eerst dat RTL buiten de deur kijkt voor imitatietalent. In het afgelopen seizoen maakte bijvoorbeeld Björn de Vries zijn opwachting in De TV Kantine. Hij werd gevonden via TikTok en bleek de beste imitator van Chateau Meiland-ster Martien Meiland.

De Casting Kantine is op donderdag 7 januari om 20.30 uur te zien op RTL 4. Het twaalfde seizoen van De TV Kantine gaat op donderdag 14 januari van start.

Meer over