Eindelijk

Eerste echte Expeditie Robinson-afvaller bekend

20 september 2021 10:12 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL4
Er waren ruim drie weken en zeven afleveringen voor nodig, maar Expeditie Robinson heeft eindelijk haar eerste, echte afvaller.

In aflevering drie gaf Dennis Schouten om gezondheidsredenen de expeditie al op, maar daarna was het lange tijd onduidelijk of en hoe deelnemers het spel verlaten.

Afvallerseiland

In de aflevering van zondag 19 september gaven de makers duidelijkheid over het spelverloop. Uiteindelijk kunnen spelers alleen via een duel op afvallerseiland het programma gedwongen verlaten. Op het eiland is maar plek voor twee mensen, iedere nieuwkomer moet een van de andere kiezen voor een duel. Wie verliest, vertrekt direct.

Eva van de Wijdeven

In dit geval kwam Rob Geus aan op afvallerseiland waar hij John de Bever en Eva van de Wijdeven trof. Ondanks de spanningen tussen John en Rob besloot de hygienekenner toch niet de 56-jarige volkszanger uit te dagen. Hij koos voor Eva die eigenlijk helemaal niet weg wilde en zich senang voelde op het eiland dat ze grotendeels zelf had opgebouwd. Maar Geus koos tactisch en wist zijn concurrente van het eiland te spelen.

Meer over