RTL5 komt met scripted reality programma

In navolging van SBS 6 en Net 5 lijkt nu ook RTL 5 met een scripted reality programma te komen. Het programma heeft als werktitel Noodoproep gekregen.

Voor het programma Noodoproep is RTL5 op zoek naar kandidaten "die ooit een heftige, dreigende situatie hebben meegemaakt en daardoor met 112 te maken hebben gehad." Hierbij moet gedacht worden aan een inbraak terwijl je thuis was, opgesloten zitten in een brandende ruimte of huiselijk geweld.

Split Second

RTL 5 probeerde eerder al een scripted reality programma op de buis te brengen. In Split Second zouden slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld hun verhaal vertellen terwijl dit nagespeeld werd door acteurs. Helaas bleek het onderwerp te heftig voor de zender, waardoor het programma werd geschrapt. Het lijkt erop dat Noodoproep de vervanger van dit programma moet gaan worden.

Project P

Blijkbaar wilt RTL 5 afrekenen met hun wat inhoudsloze imago dat is ontstaan door programma's als Oh Oh Cherso. Eerder maakte de zender al bekend met Project P te komen. Dit programma wil ervoor zorgen dat pesten onderen jongeren wordt gestopt.

Verdere details over het programma zijn nu nog onduidelijk.

Reageren