Ook op Videoland

RTL7 gaat in najaar live baanwielrennen uitzenden

9 augustus 2021 09:18 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

RTL7 en Videoland hebben een nieuwe sport omarmd sinds de Olympische Spelen. Zodoende is vanaf 6 november het baanwielrennen te zien op de zender en streamingdienst.

Het baanwielrennen zorgde voor een ware explosie aan medailles tijdens de Olympische Spelen in Tokio met onder andere het goud van Harrie Lavreysen en het zilver van Jeffrey Hoogland op het onderdeel sprint en de gouden plak van Shanne Braspennincx op de keirin. RTL7 ziet kansen met de UCI Track Champions League in het vooruitzicht en heeft de rechten gekocht.

Zes evenementen

De UCI Track Champions League is een nieuwe en innovatieve competitie die bestaat uit zes evenementen. Vier daarvan worden live bij RTL 7 uitgezonden en alle avonden zijn daarnaast live te zien bij Videoland.

Vier disciplines

Wie de presentatie op zich neemt en op welke tijd de baanwielrenners te zien zijn bij RTL7, geeft de zender later informatie over. De wielrenners komen op twee onderdelen en vier disciplines in actie tijdens de Champions League, te weten de sprint (sprint en keirin) en endurance (afvalkoers en scratch). Op beide onderdelen doen de achttien beste baanwielrenners ter wereld mee.

Meer over