Ruben Nicolai blaast 5 Tegen 5 nieuw leven in

RTL 4 brengt 5 Tegen 5 terug op de buis. Ruben Nicolai gaat de quiz presenteren en treedt daarmee in de voetsporen van Willem Ruis, Peter Jan Rens en Gordon.

Ruben Nicolai gaat weer aan de slag als quizmaster. Na de BNN-quizzen Rat van Fortuin, Doe Maar Normaal en natuurlijk de Nationale IQ Test zet zijn nieuwe werkgever RTL 4 hem in voor de revival van 5 Tegen 5.

Omgekeerde Pointless

In 5 Tegen 5 moeten twee teams van vijf kandidaten vragen beantwoorden die gebaseerd zijn op een onderzoek onder de Nederlandse bevolking. De spelers moeten raden hoe de meerderheid van de Nederlanders ergens over denkt. Een soort omgekeerde versie van Lucille Werners nieuwe quiz Pointless dus: in 5 Tegen 5 draait het niet om de minst voor de hand liggende antwoorden, maar de meest voor de hand liggende.

Willem Ruis

Met zijn nieuwe klus treedt Ruben in de voetsporen van de legendarische Willem Ruis, die de quiz bij de VARA presenteerde tussen 1983 en 1986. Een aantal jaren na het overlijden van Ruis werd het stokje overgenomen door Peter Jan Rens, die het spelletje meenam naar RTL 4. In 2005 haalde Talpa het format weer uit de mottenballen met Gordon en Winston Gerschtanowitz en in 2009 deed Carlo Boszhard een eenmalige versie op RTL 4.

Gekamde haartjes

5 Tegen 5 is dit najaar te zien. "Ik heb er onwijs veel zin in," zegt Ruben tegen RTL Boulevard. "Ik keek het vroeger met gekamde haartjes in pyjama op de bank." De presentator krijgt het druk bij RTL 4, want naast 5 Tegen 5 gaat hij ook de nieuwe vrijdagavondshow Professor Nicolai & Dr. Beckand én het nieuwe Beste Kijkers maken.

Lees ook:
Beau, Ruben en Jeroen in hilarische panelshow Beste Kijkers

Reageren