Ruud de Wild werd bij 538 'genaaid' door John de Mol

23 augustus 2017 15:32 | amusement | Door Televizier

Ruud de Mol vertelt in het blad JFK dat hij zijn ontslag bij Radio 538 had te danken aan een 'naai-actie' van baas John de Mol.

In 2015 werd Ruud de Wild de wacht aangezegd bij Radio 538 waar hij het middagprogramma voor zijn rekening nam. Coen & Sander kwamen over van 3FM en daarom moest er plaats worden gemaakt. Destijds was de dj zeer teleurgesteld en boos. „Maanden later heb ik gevraagd aan de programmadirecteur waarom het zo was gegaan. Zijn antwoord: 'John wilde het zo.”

Grote roerganger John de Mol

Volgens de dj is het momenteel helemaal niet leuk werken bij Radio 538. De reden? Wederom die vermaledijde John de Mol. „Iedereen is bang voor de grote heerser aldaar, John de Mol. Ze gebruiken zijn naam in ieder geval te pas en te onpas, al denk ik dat John voor tachtig procent niet eens meekrijgt wat er al dan niet uit zijn naam wordt gezegd."

Tot zijn grote frustratie kreeg De Wild sinds 2015 de grote roerganger nooit zelf te spreken. En dat kwam niet omdat hij het niet probeerde: „Het was onmogelijk. Ik had het graag eerlijk uitgepraat.”

Inmiddels heeft De Wild een mooie nieuwe baan bij NPO Radio 2 waar hij iedere werkdag is te horen tussen 16.00 uur en 18.00 uur.

Meer over