Schijnnieuws

Ruzie tussen Alberto Stegeman en Peter R. de Vries over Undercover in Nederland

24 februari 2020 19:33 | amusement | Door Jef Willemsen

Vuurwerk in RTL Boulevard: aan de desk van het showbizzprogramma beschuldigde Peter R. de Vries zijn SBS-collega Alberto Stegeman van het maken van schijnnieuws in Undercover in Nederland.

Alberto was aangeschoven in het RTL-programma om de 120 uur taakstraf te bespreken die het Openbaar Ministerie hem wil opleggen na het plaatsen van een provisorisch explosief op een legerkazerne.

Belachelijk

Stegeman kreeg in eerste instantie ruim baan om zijn zegje te doen. Hij reageerde op de strafeis en vond het belachelijk dat hij netjes als journalist binnen de grenzen van het toelaatbare heeft gewerkt om de belabberde beveiliging van overheidsinstanties aan te tonen. Alberto kreeg zelfs bijval van De Vries die het kinderachtig noemde van het OM om een zaak te maken van het Undercover in Nederland-item. Er zijn veel grotere zaken waar volgens Peter helemaal niets mee gedaan wordt. 

Kritisch

Daarna opende Peter de aaanval op Alberto. Hij noemde het soort items dat Stegeman maakt in Undercover in Nederland "eerlijk gezegd een beetje schijnnieuws". De haren van Alberto ging direct overeind staan en hij eiste een verklaring. Die had Peter: je kunt wat hem betreft iedere dag wel een verdacht koffertje ergens achterlaten. Of het nu een legerbasis is, in een ziekenhuis of de studio van RTL Boulevard. Dat is geen nieuws, wat De Vries betreft. 

Breed grijnzend liet de misdaadverslaggever de verdediging van zijn concullega over zich heen komen.

Meer over