Ryanne van Dorst maakt BNN-programma over genderisme

31 augustus 2016 10:43 | amusement | Door Televizier

© EO

BNN brengt Ryanne van Dorst – bij velen bekend als Elle Bandita – met haar eigen programma op de buis. De rockmuzikant stelt het thema genderisme en rollenpatronen aan de kaart. 

“Ik ga voor BNN een programma maken over de zin en onzin van gender en rollenpatronen,” zo verklapt Ryanne van Dorst in een oproep op de Facebookpagina van BNN, “Waarom hebben wij in 2016 nog steeds bepaalde verwachtingen van mannen en vrouwen?” Ryanne vraagt de kijkers van de oproep om een reactie te plaatsen: “Ikzelf ben natuurlijk op en top vrouw, maar wie vinden jullie eigenlijk de ultieme vrouw? En wie is de ultieme man?”

Standpunt

Het standpunt van Ryanne in deze kwestie werd al duidelijk tijdens Expeditie Robinson. Toen ze door presentator Dennis Weening als ‘eerste vrouw die een berg beklom’ betiteld werd, schoof ze haar mening niet onder stoelen of banken. “Ik ben ook alleen een wijf als dat uitkomt.” Ryanne is ook niet vies van geboer en vulgaire en komische grappen. Zo riep ze dat ze een casavewortel zou tatoeëren als ze de samensmelting zou halen.

Eerder tv-werk

Haar vertoning in Expeditie Robinson moet ervoor gezorgd hebben dat ze nu een eigen programma krijgt toegewezen. De rockchick was al te zien in RTL 5’s Jouw vrouw, mijn vrouw vips en Net5’s De wereld rond in 6 stappen. De naam van Ryanne’s nieuwe programma en de uitzenddatum zijn nog niet bekend. 

Meer over