Luchtig

Ryanne van Dorst: 'Wie van de Drie is eindelijk een programma waar m'n moeder ook naar wil kijken'

7 maart 2021 10:00 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Dat ze het vorige seizoen van Wie van de drie zou winnen, had Ryanne van Dorst nooit verwacht. Of dit nu weer gebeurt of niet, haar moeder zal in ieder geval apetrots zijn.
Tekst: Dominique Hofman
 
Hoe ga je de rest opnieuw verslaan?
“Ik heb er geen prijs voor gekregen, dus zo’n winnaar voel ik me ook weer niet. Maar ik ga er nog beter op letten hoe iemand vertelt dan wat diegene vertelt. Kijkt-ie weg? Is-tie zenuwachtig of aan het genieten? Duizend feiten uit je hoofd leren maakt je minder nieuwsgierig. En toch is Britt mijn grootste concurrent. Zij is zo’n slimme en ad remme vrouw, die wel veel googelt en me altijd weet te verrassen met haar vragen. Ik kan chagrijnig zijn als ik niet win, maar dat ik zo fanatiek zou zijn, had ik niet verwacht. Al ben ik uiteindelijk allang blij dat er een tweede seizoen komt.”
 
Waarom maakt dit programma je zo blij?
“Ik wilde vorig jaar wat luchtigs doen tussendoor, even weg van de crisis. Het gezelschap vind ik geweldig, altijd lachen met die drie. Je leert ook een hoop van al die beroepen. Is goed voor je mensenkennis, al weet ik nog steeds niet wat een bevallingscoach is. Ik hoop dat er een keer een hacker voorbijkomt. In The Matrix ziet dat er allemaal tof uit. Ik ben benieuwd of ik zo iemand zou kunnen identificeren.”
 
Je ouders keken vroeger naar Wie van de drie. Hoe vinden ze dat hun dochter nu panellid is?
“Eindelijk een programma dat ze wél willen kijken. Nee grapje, mijn moeder vindt het helemaal geweldig! Na een uitzending laat ze me altijd even weten dat ik het goed heb gedaan. Ze kijkt het ook graag vanwege Martien, daar is ze hartstikke fan van.”
 
Wie van de drie | zondag | SBS 6 | 21.30 uur

Meer over