Samantha Steenwijk wil volgend jaar naar het Songfestival

7 maart 2018 13:28 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Dit jaar gaat Waylon, maar voor volgend jaar staat Samantha Steenwijk al in de starthouding om voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival te gaan.

De levensliedzangeres die tweede werd bij The voice of Holland laat in de Beau Monde weten dat ze zeer chauvinistisch is.  En dat gevoel neemt serieuze vormen aan: „Als het volkslied klinkt, krijg ik tranen in mijn ogen.” Wat zou er dan mooier zijn dan voor Nederland op het Eurovisie Songfestival uitkomen, zo vindt Samantha: "Hoe gaaf is het als je met je werk iets kunt doen voor je land? Het Songfestival is het mooiste wat er is."

Moerstaal

De 31-jarige blondine zingt in het Nederlands dus dat zou weer eens wat anders zijn, als is er sinds de overwinning van Salvador Sobral vorig jaar al een kentering te zien. De Portugees zong in zijn moerstaal en dit jaar zijn er daarom meer zangers die dat doen. 

Botox

In het interview met Samantha staat verder dat Samantha al botox gebruikt sinds haar 24ste omdat ze zo'n slechte huid heeft vanwege de eczeem en mensen daardoor dachten dat ze veel ouder was: „Het is totaal niet leuk als je 43 wordt geschat op je 24ste.”

Meer over