Sander en het Mysterie van de Legendarische Duo's

Sander Lantinga portretteert legendarische duo's

11 mei 2020 11:02 | amusement | Door Irma Tomas

© BNNVARA
Sander Lantinga vormt op de radio al jaren een duo met Coen Swijnenberg. In Sander en het mysterie van de legendarische duo's zoekt Sander uit waarom goede duo's nu eigenlijk goede duo's zijn. Sander praat o.a. met Carlo & Irene en met Arjan Ederveen van Theo en Thea. 
Sander: 'Na vijftien jaar huwelijk vragen de beste stellen zich af: hoe staan we ervoor? In deze serie stel ik mezelf ook die vraag. Want is een duo zijn nu een vloek of een zegen? Altijd rekening moeten houden met de ander kan lastig zijn. Maar het kan juist ook het beste resultaat opleveren. Door met andere bekende duo's hierover in gesprek te gaan, hoop ik het mysterie te ontrafelen van wat een duo nu echt succesvol en legendarisch maakt.'

Theo en Thea

In de eerste aflevering spreekt Sander met televisieduo Carlo Boszhard en Irene Moors. Zij vertellen openhartig over hun wederzijdse irritaties. En met Arjan Ederveen, beter bekend als Theo van het legendarische duo Theo en Thea, praat Sander over de wrok die Arjan voelde toen zijn samenwerking met Tosca Niterink stopte. Angela de Jong vertelt over succesvolle televisieduo's door de jaren heen en Sander gaat met Bram Krikke als Klusjesmannen aan de slag op de Zaanse Schans.

Nick en Simon

In de tweede aflevering gaat Sander in gesprek met muziekduo's Nick en Simon en met Charlie Lownoise en Mental Theo. Leo Blokhuis deelt zijn herinneringen aan legendarische muziekduo's en Sander voert met Gerard Ekdom klusjes uit bij een autogarage.

Veldhuis & Kemper

In de derde aflevering komen bekende comedyduo's aan bod. Hiervoor spreekt Sander met Rundfunk en Veldhuis en Kemper. Cabaretkenner Jaques Klöters vertelt Sander meer over succesvolle comedyduo's en Sander voert met Kees Tol klusjes uit op een zorgboerderij.

Haarhuis en Eltingh

In de vierde aflevering vertellen tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh en turnzusjes Sanne en Lieke Wevers over hoe het is om een sportduo te zijn. Sportkenner Mart Smeets deelt zijn visie over legendarische sportduo's door de jaren heen.

Sander en het Mysterie van de Legendarische Duo's is vanaf maandag 25 mei wekelijks om 20.55 uur te zien op NPO 3

Meer over