Sander Schimmelpenninck is De Slimste Mens

26 Januari 2018 23:54 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 2

Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck is de glorieuze winnaar van het elfde seizoen van De slimste mens. Hij versloeg in de finale Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen en acteur David Lucieer.

David Lucieer was de favoriet in de finale. Hij won van tevoren de meeste uitzendingen en was zonder twijfel de slimste van de drie finalisten. Lucieer ging de mist in toen hij Anthony Fokker niet herkende en daarna verzuimde te vertellen dat Benjamin Netanyahu de premier is van Israël.

Kunst en cultuur

Dat betekende dat Sander Schimmelpenninck en Paul Jansen het in de eindstrijd tegen elkaar moesten opnemen. Vooral de aanwezigheid van Jansen in de finale was een verrassing gezien zijn totale gebrek aan algemene kennis. Schimmelpenninck toonde zich de afgelopen afleveringen wel degelijk slim, behalve dan op het gebied van kunst en cultuur.

Duits

Schimmelpenninck trok in de finale aan het langste eind toen hij genoeg wist over aardolie. De hoofdredacteur balde van blijdschap een vuist en kreeg de bokaal uit handen van de vorige winnaar van De slimste mens, Angela de Jong. Schimmelpenninck zelf typeerde zijn winst als typisch Duits. „Degelijk en defensief, dan win je toernooien.”

Meer over