Hugo reageert

Sandra Ysbrandy neemt Eigen Huis & Tuin over van Hugo Kennis

13 april 2022 20:09 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Kijkers van Eigen huis en tuin: Lekker leven keken wat vreemd op toen in de woensdaguitzending ineens Sandra Ysbrandy op de plek stond van vaste tv-chef Hugo Kennis. En voorlopig blijft ze nog wel even.

Vanaf de start van Eigen huis & tuin: lekker leven vormt Hugo de basis van de show, samen met presentatrice Froukje de Both, dierenarts Piet Hellemans en groenexpert Tom Groot. Maar na twee seizoenen schitterde hij ineens door afwezigheid.

Vrij

Volgens Froukje was Hugo 'even een paar daagjes vrij' waarna ze rap over ging tot de orde van de dag. Sandra nam moeiteloos de rol van tv-kok over en begon aan het recept van de dag: een vegetarisch en pittig West-Afrikaans rijstgerecht met gebakken banaan dat uiteraard in de smaak viel. Ysbrandy heeft dan ook de nodige ervaring met koken op televisie: de afgelopen jaren was ze te zien in Kook Mee Met MAX en voor die tijd was ze bij RTL 4 een vaste waarde bij Life4you, de zondagmiddagshow van Carlo Boszhard en Irene Moors. 

Hugo reageert

Op een filmpje in z'n Instastories reageerde Hugo dezelfde avond nog op de wissel: "Ik zal even wat uitleggen. Ik krijg allemaal berichtjes. Mensen in paniek, en ook niet: "Waarom ben je niet bij Eigen huis?" Rustig, rustig... ik heb vandaag weer lekker gedraaid in de boerderij. Er komen gewoon weer nieuwe uitzendingen aan. Alleen, we lopen altijd een week voor. Vorige week had ik helaas andere verplichtingen. Dus daarom heeft lieve Sandra Ysbrandy mij overgenomen. Dat ga je nu nog vijf dagen zien en dan ben ik weer terug. En voor de rest is het ook heel gezellig met Sandra en ben ik blij en dankbaar dat ze me kon overnemen. Dus, geen paniek."

Kicks

Sandra's eerste aflevering begon overigens behoorlijk spannend. In de intro kreeg ze onbedoeld hard een hondenpoot in haar gezicht. De schuldige was een enthousiaste herdershond met de toepasselijke naam Kicks. Dat weerhield Sandra er niet van om met haar kenmerkend onverstoorbaar goede humeur de uitzending voort te zetten.

Meer over