Sanne Hans ontwikkelt rap-app voor stotteraars

19 april 2017 10:07 | amusement | Door Televizier

Sanne Hans wil een boegbeeld zijn voor kinderen die stotteren. De zangeres ontwikkelde Get the flow, een rap app die stotteraars meer zelfvertrouwen moet geven.

“Doordat ik ad rem ben en niet bang om een opmerking terug te maken, krijg ik nooit vervelende reacties”, zegt Sanne in De Telegraaf. “Maar niet alle kinderen hebben dat in zich.” Daarom hoopt Sanne die groep aan te spreken en een boegbeeld voor hen te vormen. “Ik hoop dat ze denken: het is niet erg om te stotteren, want Sanne doet het ook en zij is tof.”

Saaie logopedie

Haar app Get the flow is vanaf woensdag 20 april te downloaden. In de rap-app staan grappige rijmpjes en supersnelle rapteksten. Kinderen kunnen ook tegen elkaar spelen. Sanne denkt dat zij veel gehad zou hebben aan zo’n app. “In mijn tijd was er alleen saaie logopedie, maar het is toch veel leuker om jezelf op een coole manier te leren uiten? Het is verbazingwekkend om te ontdekken dat wat pratend niet lukt, rappend opeens wel vloeiend gaat.”

Spraakgebrek

De zangeres zou niet meer zonder haar spraakgebrek willen. “Ik heb een heel leven opgebouwd rondom het stotteren. Het is een verhaal dat ik met me meedraag. En dat verhaal wil ik bij me houden, ik voel me er fijn bij.”

Meer over