Sappig boek over de sterren in de Tonight Show

Dave Berg was 22 jaar de producer van de Tonight Show met Jay Leno. Hij schreef een boek over de enorme ego's van sommige gasten.

De moeilijkste van allemaal was acteur Christian Bale die al wegliep bij het voorgesprek omdat hij de gestelde vragen te persoonlijk vond. Berg: „Ik vroeg waar hij was opgegroeid (Wales), hoe veel mensen zijn familie bestond (drie zussen) en wat zijn eerste tv-optreden was (een reclame voor cornflakes).”

Teri Hatcher

Teri Hatcher van Desperate Housewives heeft volgens Berg een gespleten persoonlijkheid. „Ik noemde haar Teri 1 en Teri 2, maar niet in haar gezicht. Teri 2 was chagrijnig. Ze belde me de avond voordat ze kwam, schreeuwde naar me omdat ik volgens haar geen goede ideeĆ«n had en hing dan op. De volgende dag kwam Teri 1 naar de studio die net deed alsof er niks gebeurd was.

In maart 2009 lukte het de Tonight Show om president Obama te strikken als gast, daardoor moesten we Teri afzeggen. Vervolgens belde een van haar werknemers naar Berg met de boodschap dat Teri het begreep maar dat 'meisjes een beetje waardering op prijs stellen'. Berg stelde bloemen voor, het hulpje wilde een Louis Vuitton-tas voor Teri. Ze kreeg de bloemen.

Quentin

Omdat sommige gasten extreem nerveus waren voor hun optreden, regelde Jay Leno een bar waar ze zich wat moet konden indrinken. Reigsseur Quentin Tarantino dronk van te voren zo veel dat hij compleet bezopen was toen hij eenmaal op moest.

Eddie Murphy was een complete diva, hij had een enorme lijst met eisen toen hij te gast was: '4 Snapple Fruit Punch, 4 Snapple Orangeade, 4 Snapple Grapeade, 4 Dr. Browne's Cream Soda, 4 Dr. Browne's Root Beer, cola in glazen flessen, bananen, kersen, Evian-water, fruitkauwgom, Snickers, Milky Ways, pepermuntjes, York Peppermint Patties, blocknotes/potloden/balpennen, handdoeken en washandjes.' Jessica Simpson wilde alleen komen als haar kapper en visagiste betaald werden, die rekening liep op tot 18000 dollar. Dat weigerde de Tonight Show.

Meer over:

Reageren