SBS 6 en John Ewbank betalen Next Boy/Girl Band stemmers terug

15 Oktober 2016 12:25 | amusement | Door Televizier

In de finale van The next boy/girl band viel geheel tegen de afspraak geen enkel lid van de girlband af. SBS en John Ewbank gaat kijkers die gestemd hebben op de meiden terugbetalen.

Het was de bedoeling dat tijdens de finale de twee bands, meidengroep GRLBND en jongensformatie 4U, van vijf naar vier leden zouden gaan op basis van het oordeel van de kijkers. Maar toen alle stemmen geteld waren en bij 4U al bandlid Jeronimo het veld had geruimd, ging het mis.

Ewbank bedenkt zich

Meidengroep coach John Ewbank bedacht zich: hij wilde bij nader inzien helemaal niemand kwijt en riep tijdens de liveshow dat GRLBND in de huidige samenstelling door mocht. Dat zorgde op Twitter voor heel wat ophef van stemmende kijkers die zich behoorlijk genept voelden.

Compensatie

Een dag na de gewraakte finale, waarbij GRLBND ook nog eens verloor, reageert SBS op het incident. Een woordvoerder van de zender verklaart: "John wilde de ultieme samenstelling voor zijn girlband behouden.SBS gaat de kijkers die op de meiden hebben gestemd voor hun kosten compenseren. We willen niet dat zij een vervelend gevoel aan de finale overhouden. Hoe we dit gaan doen laten we zo snel mogelijk weten. John Ewbank heeft aangegeven dit samen met de zender op te pakken. Hij wil meebetalen, want hij voelt zich verantwoordelijk.”

Meer over