SBS 6 hervat Geld Maakt Gelukkig met minder concurrentie

6 juli 2015 11:54 | amusement | Door Televizier

© SBS

Nadat Geld Maakt Gelukkig in februari van de buis verdween, komt de show van Do maandag terug op SBS 6. Nu GTST op vakantie is, hoopt de zender op meer kijkers.

Het tweede seizoen van Geld Maakt Gelukkig wordt maandag hervat op SBS 6. Deze winter wist het programma de verwachtingen van de zender niet waar te maken tegenover kijkcijferhits GTST en het NOS Journaal. De show trok in januari tussen de 300.000 en 500.000 kijkers en werd daarom geschrapt. "Het is een kostbaar programma omdat we elke dag 10.000 euro weggeven en daarvoor keken er te weinig mensen," zei presentatrice Do toen.

Geld Maakt Gelukkig

Nu de zomerstop van GTST is begonnen en de concurrentie dus minder is, pakt SBS de draad weer op. Dat lijkt een slimme zet, want vorig jaar deed het eerste seizoen van Geld Maakt Gelukkig het in de zomer een stuk beter: de show versloeg zelfs regelmatig RTL 4's GTST Quiz. Er keken gemiddeld 650.000 mensen naar het programma, dat toen nog gepresenteerd werd door Sandra Schuurhof. Morgen weten we of Do dit aantal ook weet te halen tegenover RTL's Wie Doet De Afwas?.

Geld Maakt Gelukkig is om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer over