Oer-Hollandse gezelligheid

SBS 6 komt met De Top 4000 Muziekquiz in kerstsfeer

26 oktober 2020 10:48 | amusement | Door Daisy Heyer

© Jesaja Hizkia
Met de feestdagen in het vizier komt SBS 6 met een heerlijke nieuwe spelshow: De Top 4000 Muziekquiz! De presentatie is in handen van Radio 10-dj Gerard Ekdom. 

De Top 4000 Muziekquiz is volgens de berichtgeving een bordspel in een knusse setting en wordt helemaal in het thema van de feestdagen ingericht. Denk aan BN’ers met foute kersttruien die fanatiek tegen elkaar strijden in verschillende muziekspellen en Gerard Ekdom die bij alle hits leuke weetjes uit zijn mouw schudt. 

Het chalet van Ekdom

Ekdom ontvangt in alle drie de afleveringen die worden uitgezonden twee duo's met BN'ers in 'zijn chalet'. Aan de hand van De Top 4000, de grootste hitlijst van Nederland waarmee Radio 10 de feestdagen inluidt, stelt Gerard de muziekkennis van zijn gasten én die van de kijkers flink op de proef.

Het bordspel bestaat uit genummerde vakjes van 4000 naar 1, aflopend in honderdtallen. Het doel van het spel is simpel: het duo dat met hun pion als eerste de finish bereikt, wint. Ze verdienen stapjes op het bord door te dansen, te zingen en door héél goed te luisteren. Welk beroemd nummer speelt het draaiorgel, van wie is dat opmerkelijke kapsel en welke songteksten lopen door elkaar?

Bij elk vakje speelt een platenspeler een nummer uit dat deel van de lijst. Als de duo's weten om welke hit het gaat mogen ze een extra stapje vooruit. Gerard Ekdom is de quizmaster én het strenge maar rechtvaardige jurylid. De Top 4000 Muziekquiz wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties. De quiz is te zien vanaf zaterdag 5 december, om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

Meer over