SBS 6 overweegt anderhalf uur live televisie op de late avond

30 November 2014 10:29 | amusement | Door Televizier

SBS 6 heeft grootse plannen voor de late avond: het is de bedoeling dat de zender binnenkort van 22.30 tot 0.00 uur live televisie gaat maken. 

Dit ambitieuze plan lanceerde de nieuwe Shownieuws-hoofdredacteur John Lukken, die daarmee de strijd aan wil gaan tegen Pauw en het succesvolle RTL Late Night van Humberto Tan.

Nieuwe opzet Hart van Nederland en Shownieuws

In essentie komen de plannen van Lukken neer op een terugkeer naar de oude vorm van Hart van Nederland en Shownieuws. Voordat de zender enkele jaren geleden de programma's een make-over gaf, gingen de twee nieuwsrubrieken zo goed als naadloos in elkaar over. De bedoeling is om daar een nieuwe vorm in te vinden zodat de shows beter op elkaar aansluiten. In het verleden werd Shownieuws bijvoorbeeld gepresenteerd door de gezichten van Hart van Nederland.

Exit Patty Brard?

Dit betekent overigens niet dat de presentatoren en deskundigen van Shownieuws, zoals Beau van Erven Dorens en Patty Brard, werkeloos thuis komen te zitten. Ook met hen worden tests gedaan om te zien hoe de late editie van het entertainmentprogramma het beste vormgegeven kan worden.

Wanneer SBS haar nieuwe late night live offensief lanceert is nog niet bekend. Mocht Beau niet door de test komen, dan heeft de presentator nog genoeg andere dingen te doen.

Meer over