SBS 6 richt zich op Nederlandse producties in nieuwe tv-seizoen

SBS 6 zendt vanaf de start van het nieuwe tv-seizoen op primetime enkel nog Nederlandse producties uit. Vanaf 26 augustus 2016 vult de zender de programmering met The Next Boy/Girl Band, Zullen we een spelletje doen?, Stegeman op de Bres en Dokter Tinus

Voorheen richtte SBS 6 zich voornamelijk op internationale series als Under The Dome of The Mentalist, maar in het nieuwe televisieseizoen zal de primetime-programmering van SBS 6 bestaan uit enkel Nederlandstalige producties. 

Hieronder een overzicht van de programma's die SBS 6 dit najaar te bieden heeft.

The Next Boy/ Girl Band

Vanaf 26 augustus start de nieuwe talentenjacht van Nederland: The Next Boy/ Girl Band. Twee teams, onder leiding van Nick Schilder (bijgestaan door platenmaatschappij 8Ball Music) en John Ewbank (Universal Music) zoeken de nieuwe Luv', B-Brave of Mainstreet. Schilder gaat op zoek naar een jongensgroep, Ewbank richt zich op de meiden. 

The Next Boy/ Girl Band: vanaf 26 augustus om 20.30 uur op SBS 6.

Zullen we een spelletje doen?

Kim-Lian van der Meij, Nick Schilder en Simon Keizer keren terug met Zullen we een spelletje doen? De spelshow scoorde geen hoge kijkcijfers in het eerste seizoen (op het hoogepunt keken slechts een half miljoen mensen), maar toch plakt SBS er een tweede seizoen aan vast. Vorig seizoen werd het programma uitgezonden op vrijdagavond, dit seizoen verschuift Zullen we een spelletje doen? naar de zaterdag waar het een amusementsblok vormt met Met de deur in huis, de vrolijke raadshow met Kees Tol en Tineke Schouten

Zullen we een spelletje doen?: vanaf 27 augustus om 20.00 uur bij SBS 6.

Stegeman op de Bres

Misdaadjournalist Alberto Stegeman keert terug op de buis met het nieuwe Stegeman op de Bres. In dit programma zet Stegeman zich in voor gewone mensen die buiten hun schuld om in financiële problemen verkeren. De presentator gaat in gesprek met schuldeisers en hoopt daardoor de situatie van de mensen in nood te verbeteren. 

Stegeman op de Bres: vanaf 28 augustus om 21.30 bij SBS 6.

Dokter Tinus

Het vijfde seizoen van Nederlands favoriete huisarts start op maandag 29 augustus. Fans van de serie kunnen vanaf vrijdag 26 augustus rond middernacht al kijken naar een korte introductie: Dokter Tinus, nog 3 dagen. Ook zaterdag en zondag zal er een countdown naar het nieuwe seizoen te zien zijn. 

In het nieuwe seizoen heeft Tinus (Thom Hoffman) zijn handen weer vol aan zijn patiënten, maar ook in de liefde zijn er moeilijkheden. Daarom besluiten Tinus en vriendin Lisa (Jennifer Hoffman) in therapie te gaan, wat de nodige hilarische momenten oplevert. 

Dokter Tinus: vanaf 29 augustus om 20.30 uur bij SBS 6.

Over smaak valt te twisten

Na Dokter Tinus zendt SBS6 de nieuwe kookcompetitie Over smaak valt te twisten uit. Dit programma betekent een hernieuwde samenwerking tussen presentatrice Irene Moors en meesterkok Rudolph van Veen. Voorheen werkte het duo geregeld samen in de keuken van Life & Cooking.

In Over smaak valt te twisten gaan Moors en Van Veen op zoek naar de beste kookclub van Nederland. Van georganiseerde kookclubs tot studenten, iedereen kan meedoen aan de competitie. De hoofdprijs bedraagt 25.000 euro.

Over smaak valt te twisten: vanaf 29 augustus om 21.30 uur bij SBS 6.

Reageren