SBS 6 schrapt Beau van Erven Dorens en It's a Kind of Magic op vrijdagavond

Paniek bij SBS 6. Na slechts één aflevering haalt de zender It's A Kind Of Magic en 't Is Hier Fantasties van de vrijdagavond, omdat de kijkcijfers tegenvallen.

It's A Kind Of Magic begon afgelopen vrijdag met 360.000 kijkers, de wintereditie van 't Is Hier Fantasties trok 411.000 kijkers met de eerste aflevering. Teleurstellende kijkcijfers, vindt SBS 6, en daarom haalt de zender beide shows per direct van de vrijdagavond af. In plaats daarvan komen er Harry Potter-films op de buis.

't Is Hier Fantasties

't Is Hier Fantasties is het laatste programma van Beau van Erven Dorens op SBS 6. De zender benadrukt dat het schrappen van de reeks op vrijdagavond niets met het einde van Beaus contract te maken heeft, meldt De Telegraaf't Is Hier Fantasties komt vanaf woensdag 20 mei terug: SBS 6 zendt de resterende afleveringen dan uit om 21.30 uur.

It's A Kind Of Magic

Voor illusionist Steve Carlin ziet het er wat minder rooskleurig uit. Er is nog geen nieuw uitzendtijdstip voor It's A Kind Of Magic gevonden. De resterende afleveringen komen elke vrijdag om 20.30 uur exclusief op de video-on-demand-dienst KIJK.nl. Later verschijnt SBS' eigen Victor Mids misschien nog op televisie.

Harry Potter

Na het schrappen van It's A Kind Of Magic is de magie toch niet helemaal verdwenen op de vrijdagavond van SBS 6: vanaf deze week wordt die avond gevuld met Harry Potter-films. Vrijdag 1 mei is dat Harry Potter And The Goblet Of Fire, het vierde deel uit de reeks. Deel 1 tot en met 3 waren deze week al geprogrammeerd op Veronica, volgende week komen op die zender ook deel 5 en 6. Op 8 en 15 mei zendt SBS 6 dan de afsluitende Harry Potter And The Deathly Hallows Part 1 en 2 uit.

Lees ook:
Beau van Erven Dorens vertrekt bij SBS 6.

Reageren