SBS 6-show Ninja Warrior strikt Jack van Gelder als commentator

24 januari 2017 16:33 | amusement | Door Televizier

© NOS / Stefan Heijdendael

Jack van Gelder verzorgt het commentaar bij de nieuwe SBS 6-show Ninja Warrior. In het programma gaan 250 deelnemers de strijd met elkaar aan op een loodzware hindernisbaan.

Jack gaat 'op zijn eigen authentieke wijze' sportcommentaar leveren, laat SBS 6 weten. De oud-NOS-ster, die tegenwoordig bij Ziggo Sport werkt, wordt overigens niet het gezicht bij Ninja Warrior. De presentatoren zijn namelijk Kim-Lian van der Meij en Dennis van der Geest.

Ninja-elite

De hindernisbaan van Ninja Warrior is berucht. In het buitenland is het programma al langer op tv, in totaal in maar liefst 165 landen. Wereldwijd is het slechts tien kandidaten gelukt om het volledige parcours af te leggen. Deze 'ninja warriors' uit onder meer Japan, Frankrijk en de VS vormen volgens SBS 6 een heuse ninja-elite.

Kandidaten

Voor de Nederlandse versie zijn 250 goed getrainde kandidaten geselecteerd. Zij gaan eerst de strijd aan in vijf voorrondes. Na deze selectie volgen twee halve finales en een finale. Als een kandidaat in die eindstrijd de finish van de hindernisbaan bereikt, is hij of zij de elfde 'ninja warrior' ter wereld en is de hoofdprijs 25.000 euro. Mocht niemand het einde halen, is de prijs voor degene die het verst is gekomen 10.000 euro.

Ninja Warrior is vanaf donderdag 9 maart elke week om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Bekijk hieronder de winnaar van American Ninja Warrior 2016:

Meer over