SBS 9 wordt dé zender voor films en series

SBS Broadcasting lanceert 1 januari de splinternieuwe zender SBS 9. Het kanaal zendt naar eigen zeggen de nieuwste en beste series uit.

Na SBS 6, Net5 en Veronica komt SBS Broadcasting per 1 januari met een nieuwe zender: SBS 9. De programmering kent elke avond een ander thema en biedt dagelijks om 20.30 uur een film.

Thema's

SBS 9 wisselt elke avond van thema, waardoor de zender waarschijnlijk een brede groep kijkers gaat trekken. Het kanaal komt met ‘Variatie’ op maandag, ‘Komedie’ op dinsdag, ‘Actie’ op woensdag, ‘Drama’ op donderdag, ‘Familie’ op vrijdag, ‘Spanning’ op zaterdag en de week wordt afgesloten met het thema ‘Romantiek’ op zondag.

Series

SBS 9 heeft deals gesloten met grote Amerikaanse producenten als Disney, Warner en Universal. Op deze manier wil de zender de nieuwste en beste series in huis halen. Het kanaal onthult alvast dat The Goodwife in het nieuwe jaar op het commerciële net te zien is.

SBS 9

Zenderdirecteur Remko van Westerloo hoop met SBS 9 een nieuw publiek aan te spreken. “De thema’s per avond zijn tot stand gekomen door naar de programmering van onze andere drie zenders te kijken en hierbij complementair te zijn. We bieden juist een alternatief voor de kijker. Met SBS 9 hebben we een mooie aanvulling op ons huidige aanbod”, vertelt hij.

Films

SBS 9 trapt het nieuwe jaar af met een heuse filmmarathon. Vanaf 12.00 uur zendt de zender titels als Seabiscuit, Flash of Genius, Hamlet 2, Fast Track en Runaway Bride uit.

De Amerikaanse hitserie Gotham wordt binnenkort uitgezonden door Veronica.

Reageren