Mét René Le Blanc

SBS-hit Ik Geloof In Mij blijkt bestaand format Omroep Gelderland

3 november 2020 09:03 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
SBS 6 zendt momenteel Ik geloof in mij uit, een realityserie over volkszangers die dromen van hun grote doorbraak. De reeks blijkt echter gebaseerd op een format van Omroep Gelderland.

De afgelopen vrijdagen maakte Nederland dankzij Ik geloof in mij al kennis met zangers René le Blanc en Rutger van Barneveld die alles doen om de top te bereiken. Maar Gelderse kijkers kennen de artiesten al.

Omroep Gelderland

In 2013 en 2014 volgde Omroep Gelderland namelijk René, Rutger en enkele andere ambitieuze Gelderse artiesten voor Ik geloof in mij, een realitysoap over hun weg naar het succes waar ze zo naar verlangen. Alle afleveringen staan op YouTube en de avonturen van de Nederlandse Engelbert Humperdinck en de wat onbeholpen Rutger komen heel bekend voor.

Twitter

Twitterende kijkers viel de vergelijking ook al op en even ontstond het vermoeden van jatwerk. Omroep Gelderland reageerde al snel online: de producenten van Ik geloof in mij hebben de boel keurig geregeld voordat ze met het format naar SBS 6 gingen waar het iedere vrijdagavond om 22.00 uur voor ophef en verbazing zorgt.

Meer over