SBS' Ik Ook van Jou en The Biggest Loser hadden "ongelukkige start"

Drie weken geleden vernieuwde SBS de vooravond volledig met programma's als Ik Ook van Jou en The Biggest Loser. Volgens Remko van Westerloo hadden deze een "ongelukkige start".

Remko van Westerloo vernieuwde deze zomer de gehele vooravond van SBS6. Met de sketchshow Ik Ook van Jou en het afvalprogramma The Biggest Loser (foto) wilde hij de concurrentie aangaan met programma's als De Wereld Draait Door en Goede Tijden, Slechte Tijden.

Ongelukkige start

In een interview met Adformatie noemt Van Westerloo dit een "bijna frustrerende uitdaging". Toch houdt hij moed: "We hebben goede nieuwe programma’s, maar we hebben hoe dan ook een lange adem nodig."

Hij vindt dan ook dat de nieuwe vooravond "een ongelukkige start" heeft gehad. "Dat is te wijten aan het mooie weer, maar ook doordat RTL de seizoenstart van GTST op een succesvolle manier heeft gehypet. RTL is ook zeer geslepen in de programmering, bijvoorbeeld door GTST tot 20:40 uur door te laten lopen, tien minuten na de start van Dokter Tinus", verklaart Van Westerloo.

Show Vandaag

Ondertussen zakt de vooravond van SBS steeds verder weg. Ik Ook van Jou en The Biggest Loser begonnen eind augustus hoopvol met respectievelijk 342.000 en 387.000 kijkers. The Biggest Loser, wat recht tegenover GTST staat, trekt nog maar 107.000 kijkers en Ik Ook van Jou 105.000.

Gelukkig heeft Remko van Westerloo een nieuwe troef in handen: Show Vandaag. Dit programma moet om 17.30 uur de kijker bijpraten over de dag van vandaag. Deze keuze wordt door Van Westerloo bestempeld als riskant, "omdat er nog niet zoveel mensen kijken".

"Als het succes oplevert, dan zal ik de credits met plezier in ontvangst nemen, maar het is natuurlijk een wel beredeneerd probeersel", besluit hij.

Reageren