SBS komt met satirische poppenshow

20 november 2015 09:24 | amusement | Door Televizier

SBS 6 start in 2016 met Nou Heb Je De Poppen Aan Het Dansen, een satirische kijk op het nieuws van de afgelopen week door de ogen van poppen.

De zender kondigde de half uur durende show aan tijdens haar najaarspresentatie.

Karikatuurpoppen

In een persverklaring omschrijft SBS haar nieuwe programma als volgt: " In dit satirische poppenprogramma wordt op een fijnzinnige, eigenwijze, emotionele en soms ook botte manier teruggeblikt op de actualiteit, sport en alle roddel en achterklap van de afgelopen week. Dit alles met waanzinnige handpoppen die verdacht veel lijken op en klinken als de echte BN’ers." SBS belooft onder anderen karikatuurpoppen van Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Gerard Joling (foto).

Spitting Image revisited

Nou Heb Je De Poppen Aan Het Dansen klinkt op papier als een variant op Spitting Image, de klassieke Britse poppenshow waarin tussen 1984 en 1996 de hele wereld op de hak werd genomen. Door met name Nederlandse celebs te gebruiken, is ook de vergelijking met het Gouden Televizier-Ring winnende De TV-Kantine snel getrokken.

SBS heeft iets met poppenspel, begin dit jaar presenteerde Kim-Lian van der Meij nog de talentenjacht Popster! waarin werd gezocht naar de beste poppenspeler van Nederland.

Meer over