Zingen in de wagen

Gordon en Edsilia in 'autotalentenjacht'

3 juli 2020 16:39 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Het was reeds bekend dat SBS 6 met een talentenjacht komt waarin de kandidaten auditie doen tijdens een roadtrip. Nu zijn ook de namen wereldkundig gemaakt die de talenten moeten gaan oppikken.

Het programma luistert naar de naam Hit the road en de bekende gezichten Nick & Simon, Roel van Velzen, Gordon en Edsilia Rombley zijn erin te bewonderen. Zij trekken het land in op zoek naar talent. 

Auto als prijs

De genoemde bekende Nederlanders mogen uiteindelijk twee kandidaten meenemen naar de finale. Voor de winnaar ligt er een mooie prijs klaar, zo wordt bekend in de persverklaring van Talpa. Deze kandidaat mag namelijk de auto hebben waarin hij of zij auditie deed.

SBS heeft hoge verwachtingen van dit format. "Hit the Road is geen zangcompetitie zoals we die gewend zijn. De setting van de audities zorgt ervoor dat onverwachte en spraakmakende situaties – letterlijk – op straat liggen", zo is te lezen. Men zegt niet op zoek te zijn naar de beste zanger, maar ook kijkt naar waarom een bepaald liedje is uitgezocht en voor wie de kandidaat het zingt.

Kandidaten

Er wordt uiteraard gezocht naar kandidaten voor Hit the road. Het programma wordt in het najaar uitgezonden. Opgeven voor de talentenjacht kan hier.

Meer over