50 uur ploegendienst

SBS onthult presentatieduo's De Dansmarathon

30 september 2021 08:58 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa
Jan Versteegh en Wendy van Dijk mogen dan de gezichten van De dansmarathon zijn, ze kunnen het niet alleen. SBS 6 zet zo'n beetje al haar presentatoren op het project.

In Shownieuws werden de eerste extra duo's onthuld die hun opwachting maken tijdens het vijftig uur durende live televisie evenement.

Shifts van 3 uur

Om het enigszins behapbaar te houden, gaan de koppels werken in shifts van drie uur. Ze krijgen een plek in een commentatorhokje zodat ze precies zien wat er gebeurt op de dansvloer. Bij calamiteiten of andere onverwachte ontwikkelingen staan ze direct paraat om verslag te doen en de onvermijdelijke afvallers te interviewen.

De duo's

SBS 6 heeft haar sterrenstal opgetrommeld om De dansmarathon te presenteren naast Jan en Wendy die de primetime shift tussen 19.30 en 22.30 uur voor hun rekening lijken te gaan nemen. Maar dan blijven er nog genoeg uren in de dag over. 

Patty Brard is overdag te zien met Jeroen van der Boom, die ook gaat optreden om de deelnemers een muzikaal hart onder de riem te steken.

Dyantha Brooks is een heuse nachtuil, vandaar dat ze na middernacht aan de bak mag. Ze krijgt versterking van Bastiaan Ragas, een nieuwkomer bij SBS.

Tooske Ragas ruilt haar man in voor een paar dagen met Winston Gerschtanowitz. Beide hebben ruime ervaring in het presenteren van (live) showprogramma's, dus dit is een kolfje naar hun hand.

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden zijn bij 538 al een goed team, nu is de vraag of hun chemie ook voor de camera gaat werken. Hun commentaar zal ongetwijfeld hilarisch zijn.

Een andere verrassende combi is Airen Mylene met Dennis van der Geest. Ze zijn al jaren SBS-collega's, maar hebben nog niet eerder met elkaar gewerkt.

De dansmarathon start op donderdag 14 oktober. Het winnende koppel kan een ton winnen als ze het 50 uur volhouden.

Meer over