Dit is Mijn Huis

Nieuwe SBS-panelshow is een soort Wie van de Drie maar dan met huizen

2 februari 2022 10:45 | amusement | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
In het nieuwe programma Dit is Mijn Huis moeten Olcay Gulsen, Ilse Warringa, Richard Groenendijk en Klaas van der Eerden raden van wie een huis is.

Het idee van Dit is Mijn Huis lijkt op het eerste gezicht wat merkwaardig en onzinnig, maar misschien pakt het in de praktijk heel leuk uit. Je weet het niet. Het zit als volgt in elkaar: Vier mensen beweren dat ze de eigenaar zijn van hetzelfde huis, en dan moeten de panelleden raden wie de waarheid spreekt. 

Kees Tol

Presentator Kees Tol laat zich door de vier zogenoemde eigenaren in het huis rondleiden en voelt hen aan de tand. Olcay Gulsen, Ilse Warringa, Richard Groenendijk en Klaas van der Eerden zitten in de studio en bepalen aan de hand van de informatie die ze zien wie degene met de hypotheek is.

Lichaamstaal

Ilse heeft een scherp oog voor acteerwerk en richt zich net als Olcay extra op lichaamstaal. Klaas probeert te ontdekken wie van de vier eigenaren bij de partner hoort en Richard kijkt of het interieur bij iemands persoonlijkheid past. Ze overleggen wie het meest geloofwaardig overkomt en maken unaniem een keuze.

Als ze raden wie de echte eigenaar is, krijgt diegene 1000 euro. De echte bewoner doet er dus alles aan om het panel te overtuigen.

Dit is Mijn Huis is te zien vanaf woensdag 9 maart om 20.30 uur op SBS6.

Meer over