SBS schrapt afslankshow Vet Fit

24 Maart 2018 08:21 | amusement | Door Televizier

© SBS/Nick van Ormondt

SBS6 schuift met haar programmering. Vet fit, de afslankshow van Irene Moors, verdwijnt per direct van de dinsdagavond en wordt vervangen door Steenrijk, straatarm.

In Vet fit was te zien hoe een groep BN'ers, waaronder Brace, René Froger en de zusjes van OG3NE, de strijd tegen de kilo's aan gingen.

Flop

Helaas daalden de kijkcijfers van Vet fit sneller dan het gewicht op de weegschaal. Naar de debuutaflevering keken (zonder uitgesteld kijken) 348.000 mensen. Een week later verloor de show 30 procent van haar kijkers om uit te komen op 242.000 kijkers. Afgelopen week klom het programma iets uit het dal met 312.000 kijkers, maar dat is voor primetime op SBS6 toch echt te weinig. 

De perfecte vraag

Het falen van Vet fit is een domper voor Irene Moors, die een uur later op dinsdag ook te zien is als quizmaster in De perfecte vraag. Die spelshow zit in z'n tweede seizoen, maar doet het met gemiddeld 330.000 kijkers ook verre van fantastisch. De vraag is of SBS ook daar ingrijpt of afwacht of een betere lead in voor meer kijkers zorgt.  

Vet fit wordt vervangen door realityserie Steenrijk, straatarm dat komende dinsdag met een compilatieaflevering van het vorige seizoen begint. 

Meer over