SBS schrapt Rad van Fortuin

3 augustus 2017 16:27 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Show.nl

SBS6 is per direct gestopt met het Rad van fortuin. De spelshow op de vooravond van de zender is vervangen door woonprogramma Droomhuis op het platteland.

Trouwe kijkers van het woordspelletje viel het woensdagavond al op dat rond de klok van 18.30 uur niet het rad draaide, maar een herhaling van de Britse makelaarsserie werd gestart. 

Geen vergissing

Desgevraagd laat een persvoorlichter van de zender weten dat het geen vergissing was. Rad van fortuin is met onmiddellijke ingang uit de SBS-programmering gehaald. Als reden voor de beslissing verklaart de voorlichter: "Alle 200 opgenomen afleveringen van Rad van fortuin met André zijn uitgezonden, waarna we nog een aantal herhalingen hebben getoond. Op dit tijdslot worden vanaf heden woonprogramma’s geprogrammeerd. Sinds gisteren Droomhuis op het platteland en vanaf begin september een nieuw seizoen van Huizenjacht.

Geen vervolg

Daarmee lijkt definitief een eind te zijn gekomen aan Rad van fortuin bij SBS. Begin maart liet André al weten geen interesse te hebben in nog een reeks afleveringen van het relatief goed bekeken tv-spel. Er was nog even sprake van een mogelijke doorstart met een nieuwe presentator, maar daar is volgens de SBS-voorlichter niets over bekend.

Meer over