4 Is Te Veel

SBS strikt Sander Lantinga voor spelshow met studenten

19 april 2022 19:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Sander Lantinga slaat zijn vleugels uit en vliegt solo bij SBS 6. De dj presenteert voor het eerst in z'n eentje en is vanaf eind mei te zien als quizmaster in Vier is te veel.

Shownieuws meldt de nieuwe tv-klus van Lantinga (45) die eerder als presentatieduo met mensen als Sophie Hilbrand en Rámon Verkoeijen programma's als Ranking the stars en De klusjesmannen maakte.

Studenten

Sander wordt het gezicht van Vier is teveel, een nieuwe kennisquiz met een ietwat complexe opzet. Vier studenten krijgen kennisvragen voorgeschoteld die ze na overleg naar eigen inzicht moeten beantwoorden. Ieder goed antwoord levert geld op, hebben ze 't alle vier niet goed dan wordt de pot gehalveerd.

Eliminatie

Pas in de finaleronde wordt de naam van de spelshow duidelijk: er is slechts plek voor twee kandidaten. Dit betekent dat twee spelers geëlimineerd moeten worden en dat staat garant voor strategisch spel. 

Studieschuld

SBS introduceerde 4 is teveel afgelopen oktober al als spelshow waarbij studenten (gedeeltelijk) hun studieschuld konden aflossen. In die promo's werd gezocht naar jongeren die goed konden samenwerken en anderen overtuigen van hun gelijk. Dat belooft wat.

Vier is te veel is vanaf zondag 22 mei te zien bij SBS 6.

Meer over