Dit vond Nederland niks

SBS trekt stekker uit noodlijdend Dit Vindt Nederland

19 september 2020 07:10 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Dit vindt Nederland verdwijnt begin oktober van de buis. SBS 6 heeft na tegenvallende kijkcijfers besloten de werkdagelijkse opinieshow te schrappen.

Met veel trots lanceerde de zender maandag 31 augustus Dit vindt Nederland als kroonjuweel van de nieuwe vooravond.

Laten we praten

Iedere werkdag behandelden Natacha Harlequin en Mart Grol live op televisie een uur lang actuele maatschappelijke thema's met bekende en onbekende landgenoten die rechtstreeks konden inbellen om zich met het onderwerp te bemoeien. Discussie en levendig debat stonden centraal, alleen daarom al opende Natacha iedere aflevering met haar uitnodigende slogan: "Laten we praten!" 

Kijkcijfers

Vanaf dag 1 verkeerde Dit vindt Nederland echter in zwaar weer. De recensies waren weinig lovend en zelfs zonder de mening van tv-kenners lieten de kijkers het programma links liggen. Gemiddeld bungelt het programma rond de 120.000 kijkers en dat is voor een groots opgezette liveshow echt te weinig. 

Lingo en 50/50

In een verklaring laat SBS weten te betreuren dat Dit vindt Nederland in de huidige vorm onvoldoende is omarmd door het publiek. De vooravond gaat daarom op de schop: vanaf 12 oktober brengt SBS Lingo en 50/50 terug op de buis. 

De laatste Dit vindt Nederland is op vrijdag 9 oktober te zien.

Meer over