Binnen vijf weken

SBS vervangt HLF8 met Shownieuws

21 april 2022 18:15 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
SBS 6 gooit binnenkort de vooravondprogrammering om. HLF8, de dagelijkse talkshow van Johnny de Mol, maakt plaats voor een vroege editie van Shownieuws.

In de uitzendschema's van juni zijn de programmawijzigingen te zien. 

Zomerprogrammering

SBS 6 schakelt op maandag 30 mei officieel over op zomerprogrammering. Dit betekent dat de zender afscheid neemt van HLF8 in de vooravond. Een week later, op vrijdag 3 juni, zwaaien de mannen van Vandaag inside af op primetime. 

Kijkcijfers

Maar waar Wilfred Genee en zijn collega's Johan Derksen en René van der Gijp met vertrouwen kunnen uitkijken naar een nieuwe reeks is het zeer de vraag of Johnny in het najaar terugkeert op zender. Los van de controverse rond zijn persoon laten ook de kijkcijfers van zijn praatprogramma te wensen over. 

'Geen vervolg'

SBS heeft nog niet beslist officieel beslist over de toekomst van HLF8. Volgens de opinierende entertainment website Mediacourant is dit strategie: "Het lijkt erop dat Johnny de Mol de resterende vijf volle uitzendweken van HLF8 ondanks alle kritiek gewoon gaat uitzitten. Aangezien het juridische gevecht met zijn ex-verloofde Shima Kaes nog wel eens héél lang kan gaan duren, zal in de zomer waarschijnlijk bekend worden dat HLF8 vanwege lage kijkcijfers niet terugkeert voor een tweede seizoen."

HLF8 is, in ieder geval tot en met maandag 30 mei, te zien rond 19:30 uur bij SBS 6.

Meer over