SBS zet Bijdehandjes op late vrijdagavond

Bijdehandjes, het nieuwe programma van Jeroen van Koningsbrugge, maakt haar debuut bij SBS 6 op de late vrijdagavond. 

In Bijdehandjes praat Jeroen met kinderen tussen vijf en tien jaar oud. Hij stelt ze prikkelende, brutale en spannende vragen en speelt daarna vrolijk in op de vaak bijzondere antwoorden.

Vroege vooravond

De algemene verwachting was dat Bijdehandjes, gezien de doelgroep en de insteek, in de vroege vooravond of het weekend te zien zou zijn. SBS 6 heeft echter besloten het programma in te zetten tegen The Voice Kids. Daarom is Bijdehandjes pas vanaf 22.00 uur te zien op de zender, in het laatste half uurtje van de RTL 4 talentenjacht. Waarschijnlijk is het dan al voor veel jonge kijkertjes kinderbedtijd geweest.

"Geen kinderprogramma"

Gevraagd naar de reden voor de programmeerkeuze, verklaart SBS 6 persvoorlichter Anne van Leeuwen het volgende: "Ik begrijp de vraag. Bijdehandjes is een programma over kinderen, dat is iets anders dan een kinderprogramma. Het tijdslot waarop we Bijdehandjes uitzenden, namelijk 22.00 uur, getuigt daarvan. Kinderen zijn natuurlijk ook welkom om te kijken. Het is uiteraard aan de ouders om te bepalen of dat mag.

Praatjesmakers

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk programma op primetime wordt uitgezonden. Jochem van Gelder maakte jaren geleden voor de NCRV de show Praatjesmakers dat steevast "pas" op zondagavond om 20.30 uur geprogrammeerd stond. Daar was de presentator het in eerste instantie totaal niet mee eens: "Dat leek mij krankzinnig en gedoemd te mislukken, maar er keken een miljoen mensen. Toen vond ik dat ik maar niks meer moest zeggen.”

Bijdehandjes is vanaf vrijdag 5 februari te zien op SBS 6.  

Reageren