Vanaf 24 mei

SBS6 deelt meer details van nieuw seizoen Kinderen Kopen een Huis

13 april 2023 10:24 | amusement | Door Judith Regeling

© Wessel de Groot
Op 24 mei gaat er weer een gloednieuw seizoen van Kinderen Kopen Een Huis van start. Zender SBS6 deelt daarom nu alvast wat eerste details.

De presentatie is ditmaal in handen van zowel Leonie ter Braak als Jan Versteegh.

Lees ook: Jan Versteegh presenteert Kinderen Kopen Een Huis 

Kinderen Kopen een Huis

Waar normaal volwassenen de beslissing maken of ze wel of niet gaan verhuizen, draaien de makers van Kinderen Kopen een Huis juist de rollen om. In dit SBS6-programma krijgen de kinderen namelijk de kans om met een budget van €5000 een huis te kopen en te renoveren. Ze worden hierbij geholpen door presentatoren Leonie ter Braak en Jan Versteegh.

Dit klinkt misschien als een enorm risico en - laten we eerlijk zijn - dat is het ook. De ouders in het gezin krijgen het huis immers pas te zien als er al een handtekening onder het koopcontract staat. En dan is de vraag: hebben de kinderen binnen het budget dat ze hebben meegekregen goed gekozen of voldoet het toch niet aan ieders verwachtingen en wensen?

Huizenjacht van start

In elke aflevering van Kinderen Kopen een Huis staat er weer een nieuw gezin centraal. Zo maken de kijkers onder meer kennis met de familie De Bondt uit Culemborg, bestaande uit moeder Simone, dochter Anais (17) en zoon Fausto (19). Aangezien Simone en Anais een verhuizing wel zien zitten om zo hun paardenhandel aan huis uit te breiden, krijgt Fausto vooral de touwtjes in handen tijdens de huizenjacht.

Verder is ook de familie Paap uit Zandvoort van de partij. Zij wonen inmiddels al vijftien jaar in een appartement dat veel te klein is, maar er is één probleem: de kinderen willen niet weg uit Zandvoort. Aan de 12-jarige Lars en de 15-jarige Larissa dan ook de eer om samen met de presentatoren en makelaar Geert Klaver op zoek te gaan naar een grotere woning in Zandvoort óf juist een geschikt huis te kopen dat niet in hun vertrouwde omgeving ligt.

Wanneer is Kinderen Kopen een Huis te zien?

Het nieuwe seizoen van Kinderen Kopen een Huis is vanaf 24 mei 2023 iedere woensdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en Kijk.nl.

Meer over