Muzikaal spektakel

SBS6 deelt eerste beelden van The Tribute, Battle of The Bands

11 januari 2022 16:15 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Vanaf aanstaande zaterdag introduceert SBS6 weer een nieuwe zangcompetitie. In The Tribute, Battle of The Bands draait het dit keer niet om de meest veelzijdige zanger of zangeres, maar om de tributeband die het best bekende acts kan imiteren.

Gerard Ekdom, zelf ook geen onverdienstelijkr imitator, staat vanaf zaterdagavond aan het roer van The Tribute, Battle of The Bands, een nieuwe zangwedstrijd waarbij het voor de verandering eens niet draait om het hebben van een eigen sound. De kandidaten moeten namelijk juist zo goed mogelijk een bekende act - als ABBA, Amy Winehouse of The Eagles - naspelen.

Angela Groothuizen

Dit doen ze natuurlijk niet zomaar. De bands moeten proberen om de vakjury bestaande uit Angela Groothuizen, voormalig Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk en Spike van Di-rect te overtuigen. De vier acts die hier het best in slagen, wacht een groots moment: ze mogen namelijk optreden tijdens het grote tribute concert op 7 mei in de Ziggo Dome. Daar wordt direct bepaald welke coverband het allerbest is.

The Tribute, Battle of The Bands

Klinkt dit nu als muziek in jouw oren? Om de show extra onder de aandacht te brengen, heeft SBS6 zojuist de allereerste beelden vrijgegeven. Je bekijkt de promo hieronder.

Meer over