Veel amusement

SBS6 gooit de programmering om tijdens het EK voetbal

27 mei 2024 11:49 | amusement | Door Esther Hut

© SBS6

Bijna de hele zomer staat in het teken van sport. Volgende maand gaat bijvoorbeeld het EK voetbal van start, maar SBS6 heeft speciaal voor de niet-voetbalfans de programmering omgegooid.

Zenderbaas van SBS6 René Oosterman licht toe wat we precies kunnen verwachten.

Vandaag Inside Oranje Quiz

Om te beginnen start het EK voetbal op vrijdag 14 juni. Vanaf dan zal er elke avond een voetbalwedstrijd te zien zijn op tv. Veel sportliefhebbers kijken uit naar dit grote Oranjefestijn, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die helemaal niets met voetbal hebben. Laat SBS6 nou rekening hebben gehouden met deze kijkers.

“Wij bieden een heel goed alternatief voor mensen die geen zin hebben om naar voetbal te kijken,” zegt Zenderbaas van SBS6 René Oosterman.

Hij laat weten dat de vooravond hetzelfde blijft en kijkers nog steeds van De Bondgenoten kunnen genieten. Daarna is Wilfred Genee elke dag om 20:30 uur te zien met het nieuwe programma Vandaag Inside Oranje Quiz. Deze quiz duurt een half uurtje tot de voetbalwedstrijd begint.

Specials

De voetbalwedstrijden beginnen elke dag om 21.00 uur, dus op dat tijdstip gaat SBS6 een uur lang verschillende specials uitzenden zoals het beste van Chateau Meiland, Steenrijk, Straatarm, Het Roer Om, Code van Coppens, Ik Hou van Holland en Mr. Frank Visser doet Uitspraak.

Shownieuws vervroegd

Verder is er besloten om tijdens het EK voetbal Shownieuws vroeger uit te gaan zenden. Het entertainmentnieuws is vanaf 14 juni elke dag te zien van 22:00-22:30 uur.  Daarna volgt een uitzending van Hart van Nederland.  

Vandaag Inside

Als rond de klok van 23:00 uur de wedstrijd is afgelopen zijn Wilfred Gene, René van der Gijp en Johan Derksen daar met Vandaag Inside. De mannen hebben natuurlijk van alles te zeggen over de wedstrijd, maar ook over genoeg andere dingen.

Samenvattend wordt het dan vanaf 14 juni:

19:45 uur De Bondgenoten

20:30 uur Vandaag Inside Oranje Quiz

21:00 uur Special van een realityserie/spelshow

22:00 uur Shownieuws

22:30 uur Hart van Nederland

23:00-00:00 uur Vandaag Inside

Meer over