Een flinke domper

SBS6 haalt talentenjacht De NIX Factor van primetime na slechte kijkcijfers

22 februari 2023 13:02 | amusement | Door Tessa Kok

© William Rutten
Na slechts één aflevering van De NIX Factor, die 223.000 kijkers trok, grijpt SBS6 nu al hard in. De zender haalt het muziekprogramma met presentator Donnie namelijk per direct weg van de primetime.

Dat meldt Veronica Superguide naar aanleiding van veranderingen in de programmering.

De eerste aflevering

Na wekenlange reclame over het programma, was afgelopen zaterdagavond de eerste aflevering van de talentenjacht te zien. In het programma, dat gepresenteerd wordt door rapper Donnie, gaan iedere aflevering twee topproducers de uitdaging aan om een hit te maken met iemand die totaal geen zangtalent heeft. In de show komen allerlei valse kraaien voorbij. Wie als winnaar uit de bus komt, maakt samen met de producers een professioneel nummer.

Een succes werd de aflevering echter niet. Het programma werd slecht bekeken en kijkers waren er dan ook niet van onder de indruk. Dat geldt ook voor Tina Nijkamp, kijkcijferkenner. Op haar Instagram schreef zij het volgende over de aflevering: ''Dit is echt dramatisch voor een eerste aflevering die ook enorm gepromoot is inclusief een radiocampagne. Volgens mij startte niet eerder een ‘zangtalentenjacht’ zo laag qua kijkcijfer."

SBS6 grijpt in

SBS6 grijpt directe hard in na de tegenvallende kijkcijfers van afgelopen zaterdag. De talentenjacht wordt van de primetime afgehaald en is daarom niet meer te bewonderen rond primetime op de zaterdagavond. De kijkers die wel hebben genoten van de eerste aflevering, hebben de mogelijkheid om de afleveringen op een ander tijdstip te bekijken. De NIX Factor is vanaf nu te zien op zaterdagen om 23:50 uur. SBS6 vervangt de talentenjacht om 20:30 uur voor herhalingen van Ik Hou van Holland.

Meer over