Sympathiek

SBS6 kiest voor haardvuur in plaats van film op Eerste Kerstdag

6 december 2021 10:47 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS6

SBS6 mengt zich dit jaar niet in het geweld om de kijkcijfers tijdens kerst. De zender kiest er namelijk voor om in plaats van een kerstfilm beelden van een haardvuur te gebruiken.

"In Scandinavië is dat een keer een hele dag gedaan, ik vond het een fantastisch idee. Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat”, zegt Talpa-directeur Marco Louwerens in gesprek met De Telegraaf.

Sponsoring

De directeur snapt dat de keuze voor het haardvuur ervoor zorgt dat SBS6 minder kijkers trekt dan normaal. "Normaal zijn we bezig mensen zoveel mogelijk tv te laten kijken. Daar verdienen we ook ons geld mee. Grotendeels laten we die inkomsten nu lopen. Een klein beetje sponsoring hebben we van een supermarktketen met een campagne die gevoelsmatig op het haardvuur aansluit. Daarbij hoor je Sky Radio op de achtergrond, en af en toe wordt er een blok op gelegd of loopt er een hond voorbij."

Streamingdienst 

Het is voor SBS6 te hopen dat Nederland warm loopt voor het haardvuur onderbroken door reclame. Anders is er altijd nog een alternatief te vinden op een streamingdienst, waar ook. Haardvuren in het assortiment zitten.

Meer over