In de maak

SBS6 komt met een nieuwe quiz gebaseerd op het populaire bordspel 30 Seconds

15 maart 2024 11:50 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Piroschka van de Wouw
SBS6 werkt aan een nieuwe televisiequiz. En niet zomaar één, maar een quiz gebaseerd op het bekende bordspel 30 Seconds. Dat heeft een woordvoerder van de zender bevestigd aan het AD.

30 Seconds

In het bordspel 30 Seconds spelen teams tegen elkaar. Teams hebben dertig seconden de tijd om vijf begrippen te omschrijven, maar ze moeten dit doen zonder het woord zelf of een deel ervan te gebruiken bij de omschrijving. De andere leden van het team moeten binnen dertig seconden zoveel mogelijk begrippen proberen te raden. 

Hoe meer antwoorden er worden geraden, hoe dichter het team bij de winst komt. Er is ook al een app van het populaire spel beschikbaar.

Quiz van SBS6

De nieuwe quiz van SBS6 is gebaseerd op het bordspel. Teams zullen tegen elkaar strijden en proberen om zoveel mogelijk punten te verzamelen in iedere ronde. Het is nog niet bekend hoe het programma er precies uit gaat zien en wie de presentatie op zich neemt. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de quiz op de buis verschijnt. Wordt vervolgd!

In december vorig jaar kwam de EO al met een eenmalige editie: Het grote 30 tellen tv-toernooi. Deze editie werd gepresenteerd door Bert van Leeuwen en Giovanca Ostiana. 

Meer over