Wij Emigreren

SBS6 maakt kopie van Ik Vertrek

28 oktober 2019 11:46 | amusement | Door Irma Tomas

© Talpa
Emigrerende Nederlanders op televisie waren tot nu toe best vaak een hit vandaar dat SBS6 zaterdag met Wij emigreren begint. Daarin worden Nederlandse gezinnen gevolgd die vertrekken naar het buitenland.

Ik vertrek is al jaren een publieksfavoriet en Wij emigreren klinkt als een perfecte kopie daarvan. In het programma wordt iedere aflevering een stel gezin gevolgd bij de voorbereidingen, het emotionele afscheid, het vertrek en hun eerste stappen in hun nieuwe vaderland. Precies zoals Ik vertrek dus. 

Rens en Rachel

In de eerste aflevering verkopen Rens en Rachel van Hilst uit Amstelveen hun woning voor een nieuw leven in het Italiaanse Loro Piceno. Het stel wil daar een camping agriturismo beginnen – een boerencamping waar de eigenaren agrarische activiteiten combineren met onder andere het aanbieden van overnachtingen aan toeristen.

Windhoos

Rens en Rachel nemen hun zonen Joep (11) en Siem (9) mee naar Italië waar de toekomstige camping nog helemaal opgebouwd moet worden. Gelukkig gaat er ook iets mis. Het terrein op de avond voor de opening wordt namelijk getroffen door een windhoos. 

Meer over