Goed alternatief

SBS6 schrapt haardvuur: dit zie je wel tijdens de kerst 2022

29 november 2022 09:20 | amusement | Door Judith Regeling

© Wessel de Groot
Wie deze kerst wil genieten van een knisperend haardvuur op tv, moet overschakelen naar Netflix of YouTube. SBS6 zendt 'm namelijk niet uit.

Dat laat een woordvoerder van de zender vandaag weten.

Haardvuur op SBS6

Vorig jaar konden SBS6-kijkers nog wel genieten van het prachtige vuur waar eens in de zoveel tijd een houtblokje op werd gegooid. "In Scandinavië is dat een keer een hele dag gedaan, ik vond het een fantastisch idee", zo stelde Talpa-directeur Marco Louwerens toen. "Een beetje ingestoken door corona. Als je iets samen kunt vieren, doe het dan. Beetje slap ouwehoeren, spelletjes doen, vuurtje op de achtergrond. Sympathiek, even écht aandacht voor elkaar. En niet meer dan dat."

Kijkcijfers

Een echt kijkcijfersucces was het echter niet. Het vuur trok gemiddeld 281.000 kijkers. Wel was het de hele avond trending topic op Twitter, waar het regende van de (flauwe) grappen.

De Alleskunner VIPS

Dit jaar heeft de zender anders besloten. Zo worden fans op Kerstavond getrakteerd op Kerst met de familie Meiland. Op Eerste Kerstdag gaan diverse BN'ers de strijd tegen elkaar aan in een speciale kersteditie van De Alleskunner VIPS. Wie dan op Tweede Kerstdag nog zin heeft in een dosis reality, kan gewoon blijven hangen bij de zender. Dan vervolgen Peter Gillis en Nicol Kremers hun avonturen in een gloednieuwe aflevering van Familie Gillis: Massa is Kassa. Lees hier nog meer over de kerstspecials van SBS6.

Meer over