SBS6 schrapt Vloggende Hollanders per direct

SBS6 trekt de stekker uit De vloggende Hollanders. De show voor en door vloggers kon hun landgenoten onvoldoende bekoren. De zender programmeert een nieuwe vooravond.

De vloggende Hollanders werd tijdens de najaarspresentatie van SBS gebracht als grote verrassing en mogelijke hit. Het programma kreeg dan ook een prominent plekje in de programmering om 20.00 uur. Maar succes bleef uit. 

Verhuizing

Na een week besloot SBS al te schuiven met de show, een keus die binnen het bedrijf bekend staat als "dynamisch programmeren". De vloggende Hollanders verdween van 20.00 uur en werd op 18.30 uur gezet. Maar daar had het tegen tv-instituten als EenVandaag en RTL Boulevard ook geen kans voet aan de grond te krijgen. Reden voor de zender om te stoppen na tien afleveringen die met moeite meer dan 100.000 kijkers trokken.

Lachen om homevideo's

Fans van grappige zelfgemaakte filmpjes kunnen hun hart ophalen: SBS verruilt de vloggers voor een heel uur van het immer scorende Lachen om home video's dat tot voor kort alleen op zaterdag te zien was. Hierdoor ziet de nieuwe, doordeweekse vooravond van SBS6 er zo uit:

  • 18.00 uur: Hart van Nederland
  • 18.20 uur: Shownieuws
  • 18.30 uur: Lachen Om Home video’s
  • 19.30 uur: Utopia

Reageren