Te ambitieus..

SBS6 trekt stekker uit tegenvallende 5 Uur Show

10 mei 2021 16:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

De 5 Uur Show is geen lang leven beschoren op SBS6. Vanwege de povere kijkcijfers haalt John de Mol de talkshow na de laatste reguliere uitzending van 14 mei van de buis.

“Het was een zeer ambitieus project. Een actuele variant van een bekende middagtitel op SBS6 in samenwerking met de goede doelen-loterijen. Een enthousiaste groep mensen is er dagelijks in geslaagd mooie inhoudelijke shows neer te zetten. De tegenvallende kijkcijfers hebben uiteindelijk de doorslag gegeven voor alle partijen om het programma in het najaar niet meer terug te brengen”, zegt een woordvoerder van Talpa in gesprek met het AD.

Presentatrices 

De presentatie van de nieuwe 5 Uur Show was in handen van Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. Roos Schlikker werd in februari toegevoegd aan het presentatieteam. Lo Galbo zag eerder de bui al hangen en kondigde zelf haar vertrek aan. De 5 Uur Show was tussen 1989 en 1998 te zien bij RTL. Dieuwertje Blok, Catherine Keyl, Viola Holt en Myrna Goossen waren destijds de gezichten.

Droomhuis op het platteland 

Na 14 mei zendt SBS6 doordeweeks op het tijdslot van de 5 Uur Show voorlopig het programma Droomhuis op het platteland uit. "Een mooie serie over mensen die meer rust willen in hun leven en de drukke stad willen verruilen voor een nieuw bestaan op het pittoreske Engelse platteland."

Meer over