Ouderen met dementie

SBS6 volgt ouderen met dementie in Het zal mij een zorg zijn

2 juli 2020 09:42 | amusement | Door Andrea Peelen

© SBS6

Hoe is het om te leven met dementie? Je krijgt het antwoord in het SBS6-programma Het zal mij een zorg zijn, waarin programmamakers Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen dementerende ouderen volgen op het Brabantse Ouderenlandgoed Grootenhout.

Op deze zorgboerderij, waar kwaliteit van leven gelukkig heel belangrijk is, wordt volgens een bijzondere visie geleefd. Joep en Thijs geven een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners, ervaren hoe het is om zorgverlener te zijn en laten daarbij de ontroerende, maar zeker ook schrijnende kant van dementie zien.

Geluksmomenten

In de zorgboerderij doen de medewerkers hun uiterste best om de bewoners geluksmomenten te bezorgen. Zo worden geregeld mooie herinneringen omhoog gehaald van vroeger. En gelukkig is het ook hartstikke gezellig, dankzij de aparte knusse woonruimtes waarin ze leven. Het lijkt wel een dorp!

Eerste aflevering

In de eerste aflevering volgen we het echtpaar Ben en Lies, die allebei zijn getroffen door dementie. Echter houdt dit ze niet tegen om 'normaal' te leven. Zo is de zorgboerderij zo ingericht, dat Ben nog dagelijks naar zijn werk kan gaan en daarna weer kan thuiskomen. Hij wordt hier heel blij van.

Ook krijg je in deze aflevering een inkijkje in het leven van Riek. Zij is de 'grand dame' op het landgoed, die vroeger het podium bestormde met haar zangkunsten. Joep en Thijs hebben een verrassing voor haar: ze mag haar lijflied zingen met niemand minder dan Wolter Kroes!

In een limousine wordt ze naar de studio gereden om met Wolter de sterren van de hemel te zingen. Een emotioneel optreden, wat bij menig kijker waarschijnlijk zorgt voor een lach en een traan. 

Het zal mij een zorg zijn zie je vanaf 27 juli bij SBS6.

Meer over