Niet op tropisch eiland, maar in de woestijn

SBS6 werkt aan opvolger van Million Dollar Island

16 februari 2024 09:31 | amusement | Door Tessa Kok

© MaxMore/Talpa

SBS6 komt met een nieuw programma op de buis. Er wordt namelijk gewerkt aan een nieuw seizoen van Million Dollar Island, maar dan met een bijzondere twist. De kandidaten verblijven voor dit programma namelijk niet op een tropisch eiland, maar in een woestijn. De nieuwe survivalshow krijgt de naam Million Dollar Desert.

Million Dollar Desert

In Million Dollar Desert reizen er een aantal kandidaten af naar de woestijn. Uit de kandidatenoproep van SBS6 blijkt dat er geen 100 deelnemers zijn, zoals wel bij Million Dollar Island het geval is. Overleven in de hitte van de woestijn is een grotere uitdaging, maar er zijn wel minder tegenstanders. Dat betekent dat er een grotere kans is op een plek in de finale .Met een doordachte strategie kunnen deelnemers verder komen in het spel en uiteindelijk dichter bij het geldbedrag van 1 miljoen euro komen.

Het doel is om zoveel mogelijk armbandjes te verzamelen. Deze zijn ieder 10.000 euro waard. Afvallers mogen hun bandjes aan iemand anders geven, waardoor het belangrijk is om vriendschappen te sluiten in het spel. Aan Million Dollar Island deden zowel Nederlandse als Belgische kandidaten mee. Het lijkt erop dat de nieuwe survivalshow alleen Nederlandse kandidaten zal hebben. 

Nieuwe survivalshow

Million Dollar Island werd gepresenteerd door Dennis van der Geest. Of hij ook Million Dollar Desert gaat presenteren, is nog niet bekend. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de nieuwe show op televisie verschijnt. Lijkt het jou leuk om aan dit avontuur mee te doen? Aanmelden als kandidaat kan hier.

Meer over