Mét juf Ank!

Schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) werkt aan satirische show

10 februari 2019 09:41 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Schooldirecteur Anton Flier (Diederik Ebbinge) met werkt met De luizenmoeder-collega’s juf Ank (Ilse Warringa) en conciërge Volkert (Henry van Loon) aan een satirische show voor NPO3.

In gesprek met Volkskrant Magazine laat de acteur en tv-maker weten dat het idee al langer op de planken ligt. "In 2013 maakte ik al een eerste pilot, met Ton Kas en Henry van Loon. We zochten er alleen nog een vrouw bij die én kon acteren én schrijven. Dat werd Ilse. En ik hoop dat Sander van de Pavert de filmpjes gaat maken."

Persiflage

Een naam voor het satirische stuk heeft Diederik Ebbinge nog niet. Wel kan de schooldirecteur van de basisschool uit Mijdrecht vertellen dat het in het najaar op televisie komt. "In elk geval wordt het een soort persiflage op al het oeverloze geouwehoer in talkshows, en al die mensen met een mening. Iedereen heeft tegenwoordig overal verstand van; of het nou over Syrië gaat of over Jan Smit."

Legendarische series

In hetzelfde gesprek liet de acteur weten te stoppen met zijn rol in De luizenmoeder. "Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt. Ik denk dat onze tweede geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee."

Het tweede seizoen van De luizenmoeder is vanaf zondagavond 10 februari om 20:25 uur te zien bij NPO 3.

Meer over