Muziekspektakel

Scrooge Live dit jaar te zien vanuit Waalwijk

14 september 2023 09:59 | amusement | Door Esther Hut

© Nathan Reinds

Inmiddels begint Scrooge Live traditie te worden rond de kerstdagen, want ook dit jaar keert het muziekspektakel terug op tv.

Na de edities in Leeuwarden en Dordrecht wordt de live-vertelling van Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, dit jaar uitgezonden vanuit Waalwijk.

Carrie ten Napel

Verschillende bekende zangers en acteurs brengen weer het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven. Wie dit jaar in de huid van Scrooge en de andere rollen kruipen is nog niet bekend. Wel keert Carrie ten Napel terug als verslaggever.

Vorig jaar vertolkte Paul Groot de rol van Scrooge. Ook Jeroen van Koningsbrugge en Richard Kemper namen de rol eerder op zich.

‘Enorm spektakel’

Jan Slagter heeft in ieder geval al zin in het spektakel. "We zitten weliswaar nog in het staartje van de zomer, toch verheug ik me al op vrijdagavond 15 december. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het samenstellen van een prachtige cast. Ik ga nog niks verklappen, maar het belooft weer een enorm spektakel te worden!"

Met de uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Vorig jaar trok de uitzending ruim 1,8 miljoen kijkers.

Scrooge Live is vrijdag 15 december om 20:30 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Meer over